logo         

ZDRAVIE A RELAX

 

Masáže

Tradičná čínska medicína

Joga

Gui Gen Qi Gong.

Workshopy a prednášky

v Bratislave

Tradičná čínska medicína

 

 

Handmade dárky na Judy.sk 

 Patchwork Batoh - Hnedý

 

 

 

?

Úvod »Knihy - kompletní nabídka»Léčitelství,medicína,zdraví»Zdravá výživa,kuchařky,recepty » KRÁSA KOREJSKÉHO JÍDLA / 100 nejoblíbenějších receptů


        

KRÁSA KOREJSKÉHO JÍDLA / 100 nejoblíbenějších receptů

 

Kategorie: recepty
Autor: kol.
Naše cena:
16,00 €

do košíka:
   
Vydavatel: Vyd. FEME
Korejská strava je typická pomalá (slow food) a zároveň zdravá strava, která přitahuje zájem lidí po celém světě. Jelikož počet lidí obézních a s nadváhou všude ve světě roste, přibývá i nemocí, jako jsou cukrovka, srdeční choroby a vysoký tlak. Poměr lidí s nadváhou a obézních je v Koreji relativně nižší než v jiných zemích, protože korejská strava je převážně založena na zelenině, obsahuje potřebné cukry, bílkoviny, tuky a není příliš kalorická. Nemocnice Good Samaritán v Los Angeles v USA vyhodnotila korejskou stravu jako nejvhodnější pro pacienty, co se týče správné výživy, a korejská jídla slouží jako strava pro nemocné. Britské noviny Financial Times citovaly hodnocení WHO (Světové zdravotnické organizace) a konstatovaly, že korejská strava je modelem pro zachování vhodné a vyvážené výživy. Americký časopis Health (Zdraví) nedávno propagoval korejské kimči jako jedno z 5 celosvětově nejzdravějších jídel. Korejská potravinová kultura poskytuje typický obrázek této země a je rovněž tržním produktem o vysoké hodnotě. Propagace potravinové kultury přes oceán zvyšuje export zemědělských výrobků a potravin, udržuje národní ekonomiku a vylepšuje obrázek země. Japonsko, Itálie, Thajsko a jiné země se rozhodly podporovat své potravinové kultury jako národní strategii a snaží se předkládat svá jídla na stoly spotřebitelů po celém světě. Korejská vláda vynakládá veškeré úsilí na propagaci korejského jídla jako jídla světového. Příkladem je projekt standardizace názvů korejského jídla v cizích jazycích. Na základě tohoto cíle, tedy globalizace korejského jídla, korejská vláda, akademici a výzkumní experti vytvořili výbor a věnovali mnoho času a úsilí projektu nazvanému Výzkumný a rozvojový projekt pro standardizaci korejské kuchyně. Výsledek projektu v této knize standardizuje recepty, takže korejská jídla může snadno vařit každý cizinec. Kniha rovněž uvádí různé příběhy o korejských jídlech a jejich složkách, aby přitáhla zájem lidí ke korejské kuchyni. Výsledkem těchto snah je, že máme tu čest publikovat tuto knihu a distribuovat ji po celém světě v místních jazycích. Počet stran: 264 / Vazba: měkká / Rozměry: 19 x 25,5 cm / ISBN: 978-80-254-2260-1
Vydavatel: Vyd. FEME
Kategorie: recepty
MmQxMGE2