logo         

ZDRAVIE A RELAX

 

Masáže

Tradičná čínska medicína

Joga

Gui Gen Qi Gong.

Workshopy a prednášky

v Bratislave

Tradičná čínska medicína

 

 

Handmade dárky na Judy.sk 

 Patchwork Batoh - Hnedý

 

 

 

?

Úvod »Knihy - kompletní nabídka» Ájurvédské recepty pro zdraví


        

Ájurvédské recepty pro zdraví

 

Autor: Frej David
Naše cena:
10,90 €

do košíka:
   
Vydavatel: EB - Eva Babická

Ájurvédská medicína získává popularitu na celém světě, neboť nabízí každému možnost, jak získat optimální zdraví. O principech tohoto komplexního medicínského systému se dozvíte v první části knihy. Recepty v této kuchařce odpovídají zásadám správné výživy z pohledu komplexní ájurvédské medicíny. Principy vyzkoušené tisíce let dávají záruku, že dodržovanými zásadami lze obnovit rovnováhu a zdraví. Pokrmy jsou satvické, to znamená čerstvé, povětšinou vařené, vhodně kořeněné, výživné a hlavně chutné! V knize najdete recepty, které jsou určeny jak pro jednotlivé konstituce, tak i celkově vyvážené harmonické pokrmy. Součástí receptů jsou nápoje podporující trávení. // Stran: 203 // Rok vyd.: 2004 // ISBN: 80-903234-7-2 OBSAH: Ájurvéda-věda o životě Základní principy Ájurvédy Tři dóšy, prakruti a vikruti Co je zdraví a nemoc? Roční období a denní režim-dinačarja a ritučarja Určení osobní konstituce - Dóša test Tři dóšy-naše konstituce - Váta - Pitta - Kapha Vhodné a nevhodné potraviny pro jednotlivé konstituce Ájurvédská výživa-ašara - Agni – princip trávení potravy - Agni – šest chutí - kdy a jak jíme - zásady zdravého stolování - syrová a vařená strava - živočišné potraviny - ořechy a semínka - důležitost koření v Ájurvédě - oleje - kombinace potravin - satvické, radžasické a tamasické potraviny Vaříme - pozornost a vaření - jak vařit - ingredience Recepty Snídaně - Polévky - Obilniny a rýže - Zeleninová jídla - Bramborová jídla - Luštěniny - Zeleninové saláty - Chléb a pečivo - Kičadi - Ovocná jídla - Koření - Ochucovadla - Čatní - Rajta - Moučníky - Nápoje Glosář Dodatek: - 1. Příprava ghí - 2. Přepočty - 3. Doporučení potravin u základních konstitučních typů

OTdhMWNjZD